Ozumi Ikarashi koi farm

MR Seiki Ikarashi

 

Koigården startet faren opp i 1965 og hans 2 sønner har i dag hver sin ikarashi koi gård . Deres koistamme har utspring fra Izumya der gamlefar gikk i «læra»

I dag virker det som barnebarnet har overtatt mye av salget og siden han snakker ok engelsk, syntes vi etter 6-7 besøk på denne farmen at vi har fått en god relasjon til ikarashi familien som husker gutta fra ski nasjonen Norge .

Ikarashi er en av våre favoritter på Kawarimono typene som er svært populære koi i Norge,nordeuropa og nordamerika . Farmen er aller best kjent for å være første farm som avlet de vi kaller Kin Kikokukryu . Det tok 32 år med selektiv avl før «Kin Kikokuryu.» ble betraktet som en egen koitype og farmen ble anerkjent for denne varianten.

Kin Kikokukryu har gull og forveksles ofte med Aoki sin Beni Kikokuryu som har rødt .

I «Øivinds» dam går det et prakt eksemplar av hans Kin Kikokukryu og han er imponert over bildene , spesielt at denne allerede er 75-80cm. Prislappen er fortsatt 22.000kr .

Deres Yamabuki Ogon sies å være på høyde med værdens mest eksklusive fra Izumya. Jeg ser ikke bort fra at europeere har kjøpt «eksklusive Izumiya yamabuki» som i virkeligheten er handlet her til en bedre pris. Prisen vi fikk i dag var kun 1/3 . Du får ikke bedre yamabuki for pengene en du finner her .

Selv liker vi og deres Ochiba (brun og grå) som har en ekte brun farge med god brekk til gråblå. Ochiba oversatt til norsk skulle bety noe sånt som høst-løv.

15 274 tanker om “Ozumi Ikarashi koi farm


    Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 18751488 bytes) in /home/6/w67142/test/wp-includes/comment-template.php on line 2249